Een trend om bij weg te dromen: cottagecore | Fashionchick

2022-06-03 19:05:53 By : Mr. Jerry Zhu

Stel je voor: het is een warme lenteochtend, je hoort de vogeltjes fluiten en de eerste zonnestralen komen tussen de bomen door. Je loopt door je eigen botanische tuin in een zwierige jurk om een prachtig boeket te plukken voor op je veranda. Verlang je hiernaar? Dan is cottagecore misschien wel iets voor jou.

Je hebt de esthetische stijl wellicht voorbij zien komen op platformen als TikTok, Pinterest en Tumblr. Cottagecore is geïnspireerd op het geromantiseerde leven op het platteland. Een rustig, harmonieus leven middenin de natuur. Deze stijl heeft ook veel invloeden uit de Romantische en Victoriaanse tijd in Engeland - een beetje à la Bridgerton. Naast dat cottagecore een levensstijl is, is ook de mode prachtig. We zien veel zwierige stoffen zoals linnen, bloemenprints, korsettops en pofmouwen. We zetten de mooiste items op een rij.

Het eerste kledingitem waar je aan denkt bij cottagecore is een jurk. Voornamelijk jurken met een bloemenprint of ruitjespatroon met een geaccentueerde taille, pofmouwen en een lange A-lijnrok. De jurken zijn luchtig en zwierig. Dus geen dikke stoffen en perfect voor een warme dag in de weide.

Gedessineerd Mini Jurk Dames Beige

Gebloemd Midi Jurk Dames Beige

Gedessineerd Mini Jurk Dames Paars

Print Midi Jurk Dames Paars

Geruit Midi Jurk Dames Blauw

Korte Mouwen Mini Jurk Dames Blauw

Ruches Mini Jurk Dames Paars

Ba&Sh | Cramers van Asten

Benja Jurk Multicolour DRESS VERT 0107

White Label | Peek & Cloppenburg

Wanneer je liever een broek of rok draagt met een top, zijn er genoeg bloesjes die in deze aesthetic passen. Ook de cottagecore-tops herkennen we aan pofmouwen en bloemenprints. Om je taille te accentueren draag je een korset over je blouse. Een blouse met ruches past ook goed bij de cottagecore-stijl.

Lollys Laundry | Cramers van Asten

Broderie Anglaise Wikkeleffect Shirt Met Korte Mouwen Dames White

Yasruby Mouwloze Top Dames Blauw

Pcleafy Gesmokte Top Dames Beige

Pcleafy Gesmokte Top Dames Bruin

Mouwloos Crop Top Dames Zwart

Cropped Top Met Korte Mouwen Dames White

Mouwloze Gesmokte Top Dames White

Combineer bovenstaande tops met een jeans of pantalon, maar het wordt pas écht cottagecore wanneer je er een rok onder draagt. Kies je voor een lange A-lijnrok dan lijkt het net alsof je een jurk draagt, maar mixen kan natuurlijk ook. Combineer bijvoorbeeld een kort ruche rokje met een blouse.

Christian Berg Woman | Peek & Cloppenburg

Jake*s Collection | Peek & Cloppenburg

Ted Baker | Peek & Cloppenburg

Maxirok van chiffon, model 'Amadea'

American Vintage | Peek & Cloppenburg

Wanneer je door je prachtige botanische tuin loopt, moet je wel oppassen voor de zon. Top daarom je look af met een zomerse hoed en een fringe-tas. Zo ben je helemaal gekleed in cottagecore.

Clover Fringe Bag - Tan

Rode jacquard riem met ring

Clover Fringe Bag - Rosewood

De maxirok is terug - en hoe!

Dit draag je onder transparante kleding

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Outfitinspiratie voor het voorjaar Fashion Lees ook De grootste festivalmodetrends van dit jaar Fashion Lees ook De mooiste bikini’s voor een maatje meer Fashion Lees ook Denimtrends voor de zomer Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

De grootste festivalmodetrends van dit jaar

De mooiste bikini’s voor een maatje meer

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.